• slider-image

    Teamwork

SHORE TEAM

Hoewel ik aan het einde van de dag alleen aan boord zal stappen van mijn boot, is SailingChallenge4MS een project dat gebaseerd is op teamwork. Enkel dankzij de steun van verschillende partners is het mogelijk om dit project van de grond te lichten. Zij leveren een belangrijk bijdrage aan de eerste uitdaging, namelijk: vertrekken!

Aan dit project ging reeds een maandenlange voorbereiding vooraf waarin ik vaak met mijn partners rond de tafel heb gezeten om de koers van het project uit te zetten. Via deze weg wil ik hen dan ook graag hartelijk bedanken voor hun steun, inzet, enthousiasme en engagement voor SailingChallenge4MS.

“Uitstekende voorbereiding staat aan de basis van succes, maar alleen met bevlogen teamleden haal je ook echt je doel.”

Ronald Naar

OFFICIËLE PARTNERS


Logistieke partner
http://www.gac.com/about-gac/sporting-gac/sailing/


Technische partner
Zonder de steun van mijn werkgever was het niet eens mogelijk geweest te starten met SailingChallenge4MS.
http://www.exmar.be/en/webpage/59/services---exmar-shipmanagement.aspx


Support partner
SailingChallenge4MS haar thuishaven is Nieuwpoort. Hier zullen we alle nodige voorbereidingen en testen uitvoeren alvorens het grote vertrek plaatsvindt
http://www.vvwnieuwpoort.be/


Webdesigner CRE8
CoManage laat je toe om zelf je klanten, facturen en offertes te beheren. Ideaal voor elke zelfstandige, KMO of VZW. Ik kan ervan meespreken.
https://www.cre8websolutions.be/ https://www.comanage.be/


Branding op de boot
http://www.2wrap.com


Logo ontwerper
WAAAW zijn twee jonge creatievelingen uit Genk die het logo van SailingChallenge4MS hebben ontworpen.
http://www.waaaw.be/


Boekhouding & fiscaal advies
Open communicatie en transparantie in boekouding is de sleutelwaarde van SailingChalleng4MS. De kennis en know-how van Fineko helpt SailingChallenge4MS dit verwezenlijken.
http://www.fineko.be/


Sportmedisch adviescentrum
Adlon is een professioneel test-, advies- en begeleidingscentrum voor sporters die hun prestaties op wetenschappelijk niveau willen optimaliseren. Ook is Adlon zeer actief bezig met onderzoek naar MS.
http://www.adlon.be/

COMMUNICATIE PARTNERS

What’s in a name… SailingChallenge4MS hoopt aan het einde van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandingen aan het MS-Onderzoeksfonds Uhasselt ten voordele van ondezoek naar MS. Maar dit is enkel mogelijk met jullie steun. Het zijn de communicatiepartners die het mogelijk maken het netwerk zo breed mogelijk te verspreiden en zoveel mogelijk mensen aan te spreken en te challengen. Challenge accepted?


http://www.visitgenk.be


www.hbvl.be


Check out my own page on The Sports Traveller and InstagramDE ZEILER

Het begon allemaal toen ik negen jaar was. Mijn ouders namen me mee om een zeilcursus te volgen op de zeilplas in Kelchterhoef (Limburg). Die eerste zeilervaring deed ik natuurlijk op in de welbekende Optimist, een zeilbootje niet groter dan een badkuip. De zeilmicrobe had me meteen te pakken en sindsdien spendeer ik al de helft van mijn leven op het water, en dat mag je best letterlijk nemen.

Ik en mijn broer Michael tijdens een wedstrijd in de 420 klasse

Maar, de story continues… Toen ik 12 was verhuisden we met het gezin naar Kaapstad, Zuid-Afrika en het was daar waar de zeilmicrobe me pas helemeaal te pakken kreeg.

De schoolbel luidde elke dag om 14u en dan crosten mijn broer Michael en ik samen zo snel mogelijk naar Hout Baai Marina om onze bootjes (nog steeds Optimistjes) op te tuigen en de zee op te gaan. Daar in Kaapstad stonden al mijn weekenden in het teken van zeilen. Op natuurlijke wijze verzeilden we in het wedstrijdcircuit en werden we soms heinde en ver rondgereden om wedstrijden te zeilen. We reden weleens 1400 kilometer, helemaal tot in Johannesburg met de tent, rugzak en remork om deel te nemen aan het Nationale Kampioenschap.

Maar daar bleef het niet bij. Elke woensdag en zaterdag trokken we ons zeilpak aan en wandelden we naar de haven voor de clubwedstrijden in jachtzeilen. We hoopten dan steeds dat er ook weer die keer bemanning tekort was op een zeiljacht en we (met veel plezier) aan boord mochten springen. Als dank poetsten we dan de volgende ochtend de onderwaterromp van de boten. Ze zagen ons er graag komen… Na enkele maanden werd ik geselecteerd als bemanningslid van een jacht van de Hout Bay Yacht Club: De L26JML3.

Aan boord van JML3 in Hout Bay, Kaapstad

Eens ons Zuid-Afrikaanse avontuur erop zat, keerde ik ook in België terug naar de zeilsport. In mijn thuishaven zeilde ik twee campagnes mee voor het zeilteam T-Service Interim in de Tour de France à la voile. Het concept ervan kan je vergelijken met een wielerwedstrijd, maar dan op zee.

T-service interim zeilteam – Tour de France à la voile 2005/2006

In 2005 werd ik geselecteerd voor de ECOVER OCEAN SAILING ACADEMY onder leiding van solozeiler Mike Golding die al tal van deelnames aan de Vendee Globe op zak heeft. Een prestigieuze zeilwedstrijd om ter snelst solo, non-stop de wereld rond te zeilen. Alleen al het feit dat ik geselecteerd werd, was een mirakel. Ik was namelijk de jongste persoon ooit die op die leeftijd lid mocht worden (17 j.).

Launch Ecover Ocean Sailing Academy – Belgian Boat Show

Het werd me al snel duidelijk dat ik aan de zee gebonden was en dus koos ik ervoor om in 2007 Nautische Wetenschappen te gaan studeren aan de Hogere Zeevaarschool in Antwerpen. Een opleiding die me zowel theoretische als praktische kennis verschafte over het reilen en zeilen van schepen, de zeven zeeën en het leven aan boord.

Vanuit mijn studies was het een logische stap om te kiezen voor het bedrijf waar ik vandaag voor werk: Exmar Shipmanagement. Een bedrijf gevestigd in Antwerpen waarvoor ik als derde stuurman de wereld rondvaar aan boord van 290 meter lange gastankers om LNG gas te vervoeren.

Ik aan boord van een gastanker als derde stuurman

Op de simulator tijdens mijn studies aan de Antwerp Maritime Academy Hogere Zeevaarschool Antwerpen

Aan boord van de TonTin – Archambault 35 – Skandia Cowes week

WELKOM AAN BOORD

DONEREN AAN SailingChallenge4MS

Doneren via de website gaat snel en veilig. Klik op de CHALLENGE ACCEPTED knop van de pagina doneren.

U kunt vanaf 10 euro sponsoren. Grote en kleine donaties gaan samen en zorgen voor een prachtig bedrag ten voordele van MS.

Wilt u zelf een actie organiseren met uw vrienden, vereniging of bedrijf en de opbrengst aan SailingChallenge4MS schenken? Neem dan contact op via info@sailingchallenge4ms.com

Wat krijgt u er voor terug?
- U steunt grensverleggend onderzoek om een geneesmiddel voor MS te vinden.
- U wordt op de hoogte gehouden van mijn poging de oceaan over te zeilen.
- U maakt deel uit van een uitdagend, uitzonderlijk avontuur.

WORD PARTNER VAN SailingChallenge4MS

Wens je als persoon of bedrijf mee aan boord te stappen van SailingChallenge4MS? Dat kan!

OFFICËLE PARTNER – ondersteun SailingChallenge4MS via product placement of dienstverlening.

COMMUNICATIE PARTNER – spreek jouw netwerk aan en challenge hen de SailingChallenge4MS community te versterken.

Meer info: info@sailingchallenge4ms.com Graag nodig ik je uit om samen aan de navigatietafel plaats te nemen en de route naar een succesvolle samenwerking uit te stippelen.

https://bjcaldwell.wordpress.com/2012/05/22/beautiful-french-make-up-sex/

SHORE TEAM

Undergoing an adventurous challenge like SailingChallenge4MS is just a little different than driving the car down to the south of France for a family holiday. Although I will sail solo across the Atlantic Ocean, this project is not possible without the back-up of a professional team.

Many months, even years, of preparation went into this. I would like to thank my partners, my team for their support, enthusiasm and commitment to make it happen. Let’s finish it!

OFFICIAL PARTNERS


Logistical partner
http://www.gac.com/about-gac/sporting-gac/sailing/


Technical partner
http://www.exmar.be/en/webpage/59/services---exmar-shipmanagement.aspx


Support partner
http://www.vvwnieuwpoort.be/


Web designer CRE8
https://www.cre8websolutions.be/ https://www.comanage.be/


Branding op de boot
http://www.2wrap.com


Logo ontwerper
http://www.waaaw.be/


Boekhouding & fiscaal advies
http://www.fineko.be/


http://www.adlon.be/

COMMUNICATION PARTNERS

Increasing the awarness for MS and raising support to find a cure for MS is our aim. This is only possible with your support. My communication partners help me tell my story, to you.


http://www.visitgenk.be


www.hbvl.be


Check out my own page on The Sports Traveller and InstagramTHE SAILOR

IIt all started when I was nine years old, following a sailing course in an Optimist. From that day on I spent half my lifetime on the ocean. You may take that literally. Three years later together with my family, I moved to Cape Town. It is there that sailing became just more than a hobby.

School ended at 14h00, then, we would jump on our bicycles and cross down to Hout Bay Marina to rig our boats and sail out. Our weekends were used for racing various regattas around Cape Town. During the holidays we would load the boat on a trailer and packed with tent and sleeping bag we drove 1400 km to Johannesburg to sail national championships.

On Wednesdays and Saturdays we walked to the yacht club, hoping for a spot on one of the yachts racing club regattas. There were always boats short on crew and we were more than happy to jump on board and help out. The next day we would jump in the water and clean their underwater hulls to thank the owner.

A few months later I was selected to sail on board the L26 JML3 from Hout Bay Yacht Club.

Our South-African adventure came to an end, but also in my home country I turned to sailing. In 2003 I sailed two campaigns for the Tour de France à la voile on board the Belgian team T-Service Interim. You could compare it to the bicycle race, but then on the water.

The Tour de France à la voile made me realise that offshore sailing was what I wanted. So I applied for the Ecover Ocean Sailing Academy and was the youngest person to get selected. We were coached by around the world sailor Mike Golding (Vendee Globe).

Sailing is not like soccer, cricket or rugby so making a living from it is exceptional. Being at sea was my second home and I was not ready to give that up. So I studied nautical sciences at the Antwerp Maritime Academy to become a navigational officer and a captain (one day).

Today I work as a third officer for Exmar Shipmanagement and I sail around the world on board of 290 meter LNG gas carriers delivering gas or doing continuous regas operations in ports.

On board the L26 JML3 in Hout Bay, Cape Town

Back in Belgium I sailed two campaigns in the Tour De France à la Voile. Just like the world famous cycling tour but on the water. This was on board the Belgian sailing team T-Service Interim.

T-service interim Sailing team – Tour de France a la voile 2005/2006

In 2005 I was selected for the Ecover Ocean Sailing Academy. A training school for offshore, single-handed sailing. We received coaching from Vendee Globe, around the world sailor Mike Golding.

Launch Ecover Ocean Sailing Academy – Belgian Boat Show

In 2007 I started my studies Nautical Sciences at the Antwerp Maritime Academy. Today I work for the Antwerp based company Exmar Shipmanagement. As a third officer I sail around the world, delivering LNG gas or doing continues regas operations in port.

On board a 290m gas carrier as navigating officer.

Chart plotting on the simulator during his studies at the Antwerp Maritime Academy.

On board the sailing yacht TonTin – Archambault 35 – crossing the English Channel

WELCOME ON BOARD

DONATE TO SailingChallenge4MS

Donating through the website is easy and safe. Simply click on the CHALLENGE ACCEPTED button.

You can donate from 10 euro onwards. Small and large donations go together and make a great difference for MS.

Do you wish to organise an event yourself and donate your cause to SailingChallenge4MS? Contact me via info@sailingchallenge4ms.com

What do you get back?
- You support scientific research to find a cure for MS
- I keep you updated on my attempt to cross the Atlantic
- You are part of a challenging, unique adventure

BECOME PARTNER OF SailingChallenge4MS

I can use your help! Whether you are a person, an organisation or company. Your support makes a difference.

COMMUNICATION PARTNER – Help me tell my story. Do you have a creative idea or do wish share SailingChallenge4MS with your network? Let me know!

OFFICIAL PARTNER – Can your products or services help me reach my goals? By becoming an official partner of SC4MS, I carry your company across the ocean.

https://bjcaldwell.wordpress.com/2012/05/22/beautiful-french-make-up-sex/

sailing challenge 4ms community